spelwijziging 7.8.0

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  This board is now obsolete and has been put in read-only mode. Please follow this link to reach the new forum and register a new account.

  • spelwijziging 7.8.0

   Hebben we nog wel een actief team? De spelwijzigingen werden toch altijd vooraf aangekondigd?
   Maar ik moet er bij zeggen, met: "7.8.0 24.08.2017 Change: Restructuring of daily tasks" kan het team ook niet veel.

   Donderdag werd ik er mee geconfronteerd. Minder was, dat de 's nachts verzamelde handels- en kaperspunten tbv de dagelijkse taak ook waren geannuleerd. Dat had ik toch wel graag van te voren geweten. Nu kon ik er niets meer aan doen. Tot op dat moment was ik er nl. in geslaagd het dagje stoomhamer bijna permanent in de lucht te houden. Dat is door GF onmogelijk gemaakt. De verdiende punten per taak zijn verlaagd en de nodige punten per beloning verhoogd. Daar staat tegenover, dat die nu wekelijks op zondagavond 12 uur vervallen, i.p.v. elke avond om 12 uur.

   900 punten voor een dagje stoomzaag is echt zinloos. Ik heb 12 steden a ongeveer 900 hout per uur, dus 12*24*900*20%= bijna 52 K hout. Diezelfde 900 punten geven ook 900/150=6 keer 10 K = 60 K hout, neer te gooien waar je maar wilt. Voor de andere stoomfuncties geldt hetzelfde (GF rekent over de basisproductie, dus zonder houthakkersloge, steeenhouwer, etc.)
   Tip voor spelers die normaal nooit naar de dagelijkse taak omkijken: doe dat van af nu toch maar elke zondagavond. Elke 250 punten brengt 12 K luxe goed op. Elke 150 punten 10 K hout. De andere beloningen zijn m.i. niet interessant.
  • Maar waarom wil je kiezen voor een van de stoomfuncties? Misschien had de GF programmeur ook al door dat die keuzes onvoordelig waren en heeft hij/zij die inactief gemaakt.
   In ieder geval, 1050 punten is 1050/250 is 4 *12=48K luxe goed, of 1050/150 is 7 *10=70 K hout! Dat kan geen enkele stoomfunctie voor je bij elkaar hakken/zagen.
   Als je het zonde vind van die 50 restpunten, kun je ook 3*250 + 2*150 doen, dus 36 K luxe en 20 K hout.
  • @zephyra Het klopt inderdaad dat die zijn vervallen, Gameforge heeft toen besloten om op 25-8 van 0:00 uur tot en met 23:59 uur de snelheid van de handelsschepen te verhogen met 50% ter compensatie. Dat is althans wat ik op het Engelse forum vond, nadat iemand anders vroeg waarom de schepen een kortere vaartijd hadden.
   @Djadde Gezien de issues die je ervaart, is het misschien wijs om het even per ticket als bug te rapporteren, omdat ik niet voor je kan nakijken hoe dat zit.


   Signature door mijzelf gemaakt. Lyra bedankt voor de avatar!

   Redactielid Het Verhaal Achter... voor de rubriek Puzzel. Heb jij een leuk idee, stuur dan een PM. PM
   Voor vragen met betrekking tot IRC ben ik aldaar of per mail te bereiken. Mail


  • Ik kreeg voor 250 gunsten maar 1 x 400 marmer in de stad waar ik stond. En geen 12x 400K=48K luxe goed. Toch wel een groot verschil met 1 x stoom hamer voor 900 gunsten die in elke marmer stad voor 12 uur wel aan gaan. Als je op een kristal eiland staat kan je alleen kristallen boor doen. Bij zwavel alleen
   emmertjes-rader enz. kwestie van op de juiste eiland staan. Dus die 900 gunsten zijn zeker veel voordeliger.
  • Sorry, dat ik de kleinere accounts negeerde. Er is inderdaad verschil in beloningen. Maar hoeveel je krijgt hangt niet af van de grootte van je account, maar van het stadhuislevel van je hoofdstad.
   Ik weet nog, dat bij level 31 stadhuis de beloning van 5000 naar 12000 luxe goed gaat. Maar vanaf welk level je die 5000 krijgt en of er zelfs nog een stap tussenzit, heb ik nergens terug kunnen vinden.
   In mijn berekening was die 48K luxe goed wat een groot account krijgt voor de 1050 punten die Djadde verzameld had
  • Bedankt ik kan in ieder geval proberen mijn stadhuis te uppen. Maar alleen in mijn hoofdstad of allemaal? De meeste hebben ploffers level 01 dus het blijft de vraag of dit de oplossing is. En dan is een hoofdstad op een wijneiland toch een stuk gemakkelijker in verband met de wijn consumptie. Ik sta op een zwavel eiland dus zal ik steeds wijn moeten verschepen daarom heb ik die niet zo hoog gemaakt. Het is toch echt geen kleine account die ik heb 79e plaats met 23.676.401 punten. Info via het helpsysteem zou ik wel kunnen gebruiken.
  • Voor alle duidelijkheid: De grootte van de beloningen wordt uitsluitend bepaald door het level van het stadhuis van je hoofdstad.
   Die moet tenminste 31 zijn voor de maximale beloning.
   Het is niet echt nodig je druk over te maken over wijntransporten. Je hoofdstad hoeft niet vol te zijn. In ieder geval niet voor de beloningen.
   Je kunt dus je hoofdstad uppen naar 31, maar de wijntransporten laten voor wat ze zijn. Het aantal inwoners blijft dan op het oude niveau.
   Als vechten of handel niet zo jouw ding is en het goud dat burgers opbrengen dus niet zo belangrijk, heb je genoeg aan ongeveer 2000 burgers voor in de zagerij en in de mijn. Je bent dan heus niet de enige, die het zo doet.