tegenaanval barbaren, moraal

  • Suggestie

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  This board is now obsolete and has been put in read-only mode. Please follow this link to reach the new forum and register a new account.

  • tegenaanval barbaren, moraal

   Ken je dat? Tegenaanvallen van barbaren. De eerste 20 levels stelt dat niet veel voor. Daarboven houden ze je een tiental rondes bezig. Maar vanaf lvl 40 gooien ze bijlwerpers in de strijd en daar gaat wat mis.
   Praktijkvoorbeeld: Babarendorpje level 42 tegenaanval. 1150 eenheden, waarvan 280 bijlwerpers en 55 kats, maar geen piloten (barbaarse gyro's). Die 55 kats worden dus in 2 rondes vernietigd en daarna staat dat legertje tegen muren aan te beuken waar nog geen krasje opzit.... Maar met een onbeperkte moraal. Eindresultaat 59(!) rondes voor dat het barbarenleger is vernietigd. Het is, dat ik nog 30 rammen had gestuurd, anders had het nog veel langer geduurd! Hoe kan dat?
   Dat komt door die bijlwerpers. Ze vormen de barbaarse tegenhanger van de lange afstandslinie. En die schieten niet zolang de muur nog staat. En omdat hun munitie niet opraakt gaan ze ook niet naar de voorste linie om daar vernietigd te worden. Na 20 ronden is er alleen nog de muur die op de bijlwerpers schiet. En hoe zwaar die bommen ook zijn, elke bom is 1 bijlwerper. Per ronde gaan er dus 7 bijlwerpers vanaf.
   Oplossing: moraal. Als de muur blijft staan geeft dat extra malus-punten op hun moraal en dan gaan ze er na een rondje of tien wel vandoor. Wordt de server niet nodeloos beziggehouden en kijken wij niet al die tijd tegen een rode generaal aan.